Low-Code ile Dijital Dönüşümü Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Low-Code ile Dijital Dönüşümü Nasıl Güçlendirebilirsiniz?

Low-code, işletmelerin çevik olmak için ihtiyaç duydukları kurumsal uygulamaları nasıl geliştirdikleri ile ilgilidir.

Low-code, iş uygulamaları ve süreçleri oluşturmak için çok az kodlamaya ihtiyaç duyulan veya hiç kodlama gerektirmeyen bir yazılım geliştirme metodolojisidir.

Low-code, uygulama geliştirme alanındaki en yeni yaklaşımdır. Sürükle ve bırak ara yüzlerini, süreç modellemeyi, yeniden kullanılabilir kod şablonlarını ve yazılım geliştirme ara yüzlerini yazılım geliştirme sürecinde birleştirerek, dijital girişimlerin daha hızlı hayata geçirilmesini kolaylaştırır.

Günümüzde dijital dönüşüm tüm işletmeler için bir gerekliliktir. Çağdaş, güçlü, ancak iş dostu bir dijital platforma sahip olmak gerekiyor. Low-code, işletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarını hızlandırmalarını sağlar.İşletmeler, yurttaş geliştiricilerinden yararlanarak ve çalışanlarından bilgi toplamak ve bunları diğer bilgi yönetimi veya analitik araçlarıyla entegre etmek için elektronik formlar geliştirerek iç ve dış süreçleri hızlı bir şekilde otomatikleştirmek için çoğunlukla low-code platformları benimsiyor. Bu yazıda, Low-code nedir sorusuna cevap arayacağız ve işletmelerin neden bu tür teknolojileri kullanmaya giderek daha fazla ilgi duyduğunu inceleyeceğiz.

Low-Code  Kod nedir?

Low-code, uygulamaların daha hızlı ve daha az elle kodlama ile geliştirilmesini sağlayan bir yazılım geliştirme stratejisidir.

Low-code, işletmelerin büyük bir yazılım geliştirme kadrosuna yatırım yapmasına gerek kalmadan dijital çözümler oluşturma ve süreçleri otomatikleştirme olanağı sağlar.

Low-code platformlar, kullanıcıların doğrudan müşterilere hitap eden uygulamalardan elektronik formlar ile bilgi toplamaya kadar çeşitli iş süreçlerinin geliştirilmesine olanak sağlayan, sürükle bırak destekli görsel tasarım ve geliştirme ara yüzlerine sahiptir.

İşletmeler her zaman daha çevik ve daha dijital olma baskısı altındadır. Ancak, her işletme geleneksel yazılım geliştirme ekipleriyle bu talepleri yerine getirmek için gerekli finansal veya iş gücü sermayesine sahip değildir. Ayrıca, piyasada bulunan yazılım geliştirme uzmanlarının sayısı, işletmelerdeki bu boşluğu doldurmak için yetersizdir. Tüm bunlar, işletmelerin dijitalleşme ihtiyaçlarını şu anda sahip oldukları kaynaklarla karşılamaları gerektiği anlamına geliyor.

Gartner araştırma başkan yardımcısı Fabrizio Biscotti, “Low-code uygulama geliştirme yeni olmasa da, yıkıcı dijital dönüşümün, hiper otomasyonun ve hızlı yeniden yapılandırılabilen iş dünyasının yükselişinin bir araya gelmesi, bu konudaki araçların artmasına ve talebe artışına yol açtı” diyor.

Low-Code Temel Faydaları

İşletmeler, COVID-19 salgını sırasında gerektiği gibi çalışamadı, bu nedenle iş yapmaya devam edebilmek için evden çalışma yaklaşımını uyguladılar. Ancak çoğu işletme bu geçişe hazırlıksızdı ve işlerini dijital olarak hızla ilerletmeye yardımcı olacak bir yönteme ihtiyaçları vardı.

Elektronik formlar ve süreç otomasyonu gibi low-code platform özellikleri, kuruluşların bu zorlukları önemli ölçüde daha kısa sürede aşmalarına yardımcı oldu.

Low-code uygulamalar şu anda birçok kuruluşun dijital dönüşüm yol haritalarının en önemli bileşenlerinden biri.

Low-code yeteneklerinin işletmenizi nasıl etkileyebileceğine şöyle bir bakalım ;

Maliyet Düşüşü

Daha önce belirtildiği gibi, işletmelerin dijital uygulamalar geliştirmesi için orta ila büyük ölçekli yazılım geliştirme ekiplerine yatırım yapması gerekmeyecek. Low-code platformlar, mevcut kaynakları kullanarak işletmelerin daha üretken olmasını ve kullanıma hazır dijital iş uygulamaların daha hızlı hayata geçirilmesini sağlayacaktır.

Ayrıca low-code platformlar, vatandaş geliştiricilerin derinlemesine geliştirme uzmanlığına gerek duymadan uygulamalar oluşturmasına ve prosedürleri otomatikleştirmesine olanak tanır.

Daha kısa sürede daha fazla uygulama geliştirme kapasitesinin maliyetleri azalttığını unutmayın.

İyileştirilmiş Müşteri Deneyimi

Low-code platformların kullanımıyla işletmeler, değişen pazar dinamiklerine, tüketici gereksinimlerine veya yıkıcı dijital dönüşüm tehditlerine hızla tepki verebilir.

Yeni nesiller, çeşitli sektörlerde kendilerine sunulan olağanüstü dijital deneyimlere alışkındır ve sizin işletmeniz de bu beklentiden istisna değildir.

Çeviklik

İşletmeler, artık her zamankinden daha fazla ve daha hızlı dijital ortama ayak uydurmak zorundadır. Herhangi bir pazar değişikliğine, kargaşaya veya yeni fırsata hızla yanıt verebilmelidirler.

İşletmeler, yönleri hızla değiştirebilecek kadar çevik olmalı ve bunu yapmak için tüm departmanlarda çevik teknikler benimsenmelidir. Low-code platformlar, iş değişikliklerine hızla yanıt verecek şekilde uyarlanabilir olmalıdır.

Akıllı Proses Otomasyonu

Bir işletmenin dijital olarak rekabet edebilmesi için dijitalleşme gereklidir. Manuel iş süreçleri üretkenliği azaltır, bürokrasi yaratır ve hem müşteri hem de çalışan deneyiminde olumsuz etkiler bırakır.

Low-code platformları kullanmak, herhangi bir (nispeten) basit iş sürecini kısa sürede otomatikleştirmenize olanak tanır. Sadece bu değil, aynı zamanda çalışanları düzenli faaliyetleri daha hızlı yapmaya ve daha karmaşık görevlere daha fazla zaman ayırmaya teşvik edecektir.

İş süreci otomasyonunun kuruluşların dijital dönüşümlerini hızlandırmalarını, yenilik yapmalarını ve daha hızlı uyum sağlamalarını sağladığını unutmayın.

Hızlı Geliştirme ve Kullanım

Low-code teknolojilerin kullanılmasının işletmelerin dijital iş uygulamalarını daha hızlı ve daha az kaynakla sunmasına olanak tanıyacağı konusunda çok az şüphe var.

Bu, işletme süreçlerini iyileştirmek için hem içeride hem de dışarıda dijital çözümler geliştirme, test etme ve piyasaya sürme konusunda rakiplerinize göre bir avantaj sağlayacaktır.

Low-Code Platformların Özellikleri

Low-code platformlar, kullanıcıların dijital çözümler oluşturmasını kolaylaştıracak yetenekler açısından zengindir. Bu unsurlar etkin bir şekilde paketlenmeli ve sağladıkları fırsatlardan maksimum düzeyde yararlanmak için birlikte çalışmalıdır.

Sunulan en önemli özelliklere birlikte bakalım.

Sürükle ve Bırak Ara Yüzler

Bu işlevsellik kritiktir çünkü vatandaş geliştiricilerin zaman alan uzun kod satırları yazmak yerine bileşenleri sürükleyip bırakmasına ve uygulama davranışlarını ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlamasına olanak tanır.

Süreç otomasyonunda low-code platformu, kullanıcıların veri toplamak için elektronik formları hızla oluşturmasına ve bunları analiz için otomatikleştirilmiş süreçle ilişkilendirmesine olanak sağlamak için bir görsel süreç tasarım aracı ve bir görsel form tasarım aracı içermelidir.

Bu öğeler, gerektiğinde özel kodlarla da genişletilebilir olmalıdır.

Low-Code Görsel Modelleme Araçları

Görsel araçlar ve yöntemler kullanmak, kodlama ile yapacağınızdan daha hızlı uygulamalar geliştirmenize olanak tanır.

Low-code platformlar, geliştiricilerinin ihtiyaç duyduğu veri tabanı bağlantıları, API’ler, doküman yönetimi gibi bileşenlerin çoğunu sağlar.

Her zaman olduğu gibi, bunlardan bazıları gereksinime tam olarak uymuyorsa, kolayca genişletilebilirler.

Tekrar Kullanılabilirlik

Uygulamaların bazı kısımlarını yeniden kullanabilmek, yeni uygulamaların daha çabuk tamamlanmasını kolaylaştıracaktır.

Low-code platformlar, hazır aktiviteler ve fonksiyonlar sağlar. Ayrıca, kullanıcılar kendileri de yeni bileşenler veya aktiviteler geliştirebilir ve daha sonra kullanılabilecek şekilde başkalarıyla paylaşabilir.

Platformlar Arası Erişilebilirlik

Kullanıcıların çoğu artık günlük işlerini yapmak için mobil cihazları kullanıyor. Low-code uygulamalar, herhangi bir ek yönetim gerektirmeden farklı özelliklerdeki cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışabilmelidir.

Güvenlik

Güvenlik, her dijital uygulamada kritik öneme sahiptir low-code platformlar, çözümünüzün herhangi bir veri ihlali veya kodlama korsanlığı olmadan çalışmasını sağlamak için gerekli tüm güvenlik öğelerine sahip olmalıdır.

Çözüm

Gartner’a göre, 2024 yılına kadar low-code uygulama geliştirme, uygulama geliştirme faaliyetinin %65’inden fazlasından sorumlu olacak.

Hızla değişen bir pazarda işletmeler, çalışanlarını dijital projeler yürütme, üretkenliği artırma ve müşteri deneyimini iyileştirme konusunda güçlendirerek rekabette bir adım önde olmak için low-code platformlar kullanmalıdır.

Etiketler

Ne Düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Bize Yazın

PaperWork'ü görmeden karar vermeyin!

Bizimle iletişime geçin, size özel bir demo gerçekleştirelim.

İhtiyaçlarınızı dinliyor ve sizin için özel bir demo hazırlıyoruz.

Kazançlarınız:
Sırada ne var?
1

Sizin için uygun bir zaman aralığı belirliyoruz.

2

Bir tanışma toplantısı düzenliyoruz.

3

Size özel bir demo gerçekleştiriyoruz.

Ücretsiz Demo Talep Edin